(Ver)werkkaarten voor dieren

Deze (ver)werkkaarten zijn speciaal om een kind voor te bereiden op het verlies van (huis)dier. De kans is best groot dat het verlies van een dier de eerste confrontatie met de dood is voor een kind.

Bereid je kind daarom voor op het verlies van een dier. Helaas worden dieren over het algemeen niet zo oud als mensen. Een dier kan ook overlijden door bijvoorbeeld een ongeluk op straat. Soms komt het diertje gewoon uit een “slecht nestje” en kan je er niets aan doen dat het dier jong doodgaat.

Het is wel heel belangrijk dat het kind de dood niet als iets afschrikwekkends gaat zien. Laat je kind inzien dat een dier veel plezier en liefde geeft. Het verlies van een dier kan een enorme impact hebben. Maar dat is geen reden om niet van een nieuw dier te kunnen houden.

Voor wie is het?

Emoties verwerken, blijvend loslaten en alles een plekje geven. De dood hoort bij het leven. De (ver)werkkaarten zijn een toegankelijke manier om het verlies van een dierbare bespreekbaar te maken met je kind.

De (ver)werkkaarten zijn in principe geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. Maar ieder kind is anders. Als ouder weet je het best wat wel of niet geschikt is voor je kind.

De (ver)werkkaarten zijn ook zeer geschikt om bijvoorbeeld met mensen met een verstandelijke beperking in gesprek te gaan over de dood.

Wat krijg je?

De (ver)werkkaarten worden aangeboden in een metalen doosje van 8,5 bij 11 cm. In het doosje zitten 31 kaarten. De eerste twee kaarten bevatten uitleg over het doel en de gebruikte termen.

Op de overige kaarten wordt op een laagdrempelige manier aan de ouders gevraagd om uitleg te geven over verschillende onderwerpen die met de dood van een dier te maken hebben. Maar ook tips hoe je je kind kunt betrekken bij het afscheid van het dier en hoe om te gaan met het rouwproces.

Tot slot zit er een kaart bij waarop het kind zelf iets kan schrijven of tekenen. Deze kaart kan bijvoorbeeld worden meegegeven aan het dier dat is overleden. Of misschien om te bewaren als blijvende herinnering.

Voor mensen

Blijvend verwerken voor mensen.

Voor dieren

Blijvend verwerken voor dieren.